Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En rustik och härlig bondsallad på primörer med vackra färger! Tomaterna är verkligen små smakbomber. Jättegott med fetaost och örtdressing.
Sätt ugnen på 150°. Halvera tomaterna. Lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över 1/2 tsk salt och sätt in plåten mitt i ugnen. Låt tomaterna torka ca 1 timme.
Höj ugnsvärmen till 200°. Skrubba primörerna noga i kallt vatten. Halvera och klyfta stora morötter och rödbetor. Halvera potatis och lök. Lägg morötter, rödbetor och potatis i en ugnssäker form. Ringla över olja och honung och strö på 1 tsk salt och peppar. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 25 min.
Bryt av den nedre delen på sparrisen. Blanda sparris och lök med rotfrukterna och tillaga ytterligare ca 20 min, tills grönsakerna är mjuka.
Örtdressing: Lägg basilika, persilja och skalad vitlök i en mixer eller matberedare. Tillsätt oljan. Mixa till en grön örtolja. Blanda med yoghurten. Krydda med salt och peppar.
Fördela primörerna tillsammans med tomater, smulad fetaost och sallad på tallrikar. Servera med örtdressingen.
Kökstipset! Tänk på att planera i god tid så att du hinner torka dem i ugnen.