Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bondsallad med lagrad prästost, svamp och äpple är en matig sallad som är god både ljummen och kall – toppen till större kalas. Kokt ägg eller varmrökt lax är gott till.
Senapsdressing: Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök, vatten, senap och honung. Vispa ner oljan, lite i taget, till en krämig dressing.
Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Skär den i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Skär av eventuella kvistar på bönorna. Ansa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar.
Stek äppelklyftorna i 1 msk olja ca 2 min. Strö över sockret och låt det smälta. Tillsätt bönor och svamp och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Blanda potatis, bönor, äpple och svamp med senapsdressingen. Vänd i ost och spenat strax före servering.
Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Sära bladen från brysselkålen. Toppa salladen med granatäppelkärnor, brysselkålsblad och körvel.