Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bondpasta med rosmarin

15 min

Salt- och pepparblandning i kvarn från Santa Maria är hel svartpeppar blandad med bergssalt. 

Bondpasta med rosmarin
Bondpasta med rosmarin
Bondpasta med rosmarin

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2kryddstarka korvar- t ex chorizo eller bratwurst
  • 1 burkbönor- t ex borlotti eller cannellini (400 g)
  • 280 gspaghetti
  • 2 mskolivolja
  • 1citron- rivet skal
  • 0,5citron- pressad saft
  • 2 mskrosmarin- gärna färsk
  • 0,5 tsksalt- och pepparblandning- Santa Maria

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skär korven i slantar. Spola bönorna och låt dem rinna av i sil.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs löken 2–3 min. Tillsätt korven och fräs 2–3 min. Tillsätt citronskal och rosmarinblad och fräs ca 1 minut. Blanda i bönorna och pastan. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med citronsaft och salt- och pepparblandningen. Ca 528 kcal per portion: 21 g fett • 19 g protein • 66 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?