Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bondkakor är knäckiga och goda småkakor som är lätta att baka. Kakorna passar perfekt till fikastunden eller kafferepet. Sötmandel ger en god smak till kakorna som får sin knäckighet från sirap.
Lägg socker, sirap och smör i matberedaren med plastkniven monterad. Arbeta ihop till en smidig smet. Har du ingen matberedare arbetar du ihop degen med träslev och händerna.
Tillsätt vetemjöl, bikarbonat utrört i vatten och grovhackad mandel och arbeta snabbt ihop till en kakdeg.
Forma degen till två rullar, cirka 4 centimeter i diameter. Rulla in dem i plastfolie och lägg dem i kylen tills de är hårda, i cirka 2 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ugnen tills kakorna fått fin färg, i cirka 7 minuter. Låt kakorna kallna på bakgaller. Förvara i kakburk.