Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bondkakor med pistasch

Recept på knapriga små bondkakor. Sötmandeln har ersatts med pistaschnötter och rivet apelsinskal ger kakorna en spännande smakbrytning.

Bondkakor med pistasch
Bondkakor med pistasch
Bondkakor med pistasch
Foto: Annika Vanerus

Ingredienser

  • 1 dlpistaschnötter
  • 125 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 1,5 msksirap- ljus
  • 1 tskapelsinskal- rivet

Gör så här

  1. Hacka nötterna grovt. Skär smöret i kuber.  Mixa nötter, smör, socker, mjöl, bikarbonat, sirap och apelsinskal till en deg.

  2. Dela degen i två delar på mjölad bänk. Rulla ut degbitarna till till två rullar, ca 3 cm  i diameter. Linda in rullarna i plastfolie och lägg i kylen minst 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 6-7 min.

    Foto: Annika Wannerus

    bondkakor-till-jul

Vad tyckte du om receptet?