Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på knapriga små bondkakor. Sötmandeln har ersatts med pistaschnötter och rivet apelsinskal ger kakorna en spännande smakbrytning.
Hacka nötterna grovt. Skär smöret i kuber. Mixa nötter, smör, socker, mjöl, bikarbonat, sirap och apelsinskal till en deg.
Dela degen i två delar på mjölad bänk. Rulla ut degbitarna till till två rullar, ca 3 cm i diameter. Linda in rullarna i plastfolie och lägg i kylen minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 6-7 min.
Foto: Annika Wannerus
bondkakor-till-jul