Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
När det är dags för soppmiddag passar det utmärkt med ett nybakat bondbröd.
Blanda ihop ingredienserna till en fördeg som ska stå över natten eller minst 6 timmar.
Blanda ihop övriga ingredienser i fördegen till en smidig deg, låt den gå 10 minuter i degblandare eller arbeta den dubbelt så länge för hand. Tillsätt inte allt mjöl på en gång utan ta lite i taget tills degen känns smidig.
Låt degen jäsa 30 minuter, baka sedan ut den till valfri form (gärna i jäskorg).
Låt den jäsa ytterligare 30 minuter och grädda den sedan i 250 grader cirka 40 minuter.
Brödets innertemperatur ska vara 98 grader.
Recept från Mitt kök