Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bondbönsbruschetta med mynta

Recept på bondbönsbruschetta med mynta. Läcker förrätt där bönorna får en smakskjuts av mynta.

Bondbönsbruschetta med myntaBondbönsbruschetta med myntaBondbönsbruschetta med mynta

Ingredienser

  • 1 kgbondbönor- med skal
  • 4 skivorsurdegsbröd
  • 1 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 150 gfetaost
  • 1 dlyoghurt- grekisk

Myntaolja

  • 1 krukamynta
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • myntablad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Myntaolja: Mixa ingredienserna med en mixerstav eller i en liten matberedare.

  2. Skala bondbönorna och ta även bort det inre skalet som sitter runt bönorna. Koka dem i lättsaltat vatten 3–4 min. Skölj av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Pensla bröden på båda sidor med olja och grilla dem i en grillpanna eller vanlig stekpanna tills de blir gyllene. Halvera vitlöksklyftan och gnugga den mot brödens ena sida. Blanda smulad fetaost med yoghurt och bred på brödet.

  4. Vänd runt bondbönorna i myntaoljan och fördela över bröden. Toppa med mynta och avsluta med lite flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?