Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bönchili med guacamole, picklad lök och hemgjorda tortillabröd. Allt går bra att förbereda. Bröden kan frysas och sedan tinas i ugnen i lite folie när det är dags att servera. Bönchilin blir bara godare om den görs dagen före servering.
Tortillabröd: Blanda de torra ingredienserna. Skär margarinet i mindre bitar och tillsätt det. Värm vattnet och häll det långsamt över mjölblandningen. Blanda till en kletig deg.
Ta upp degen och knåda den på mjölad arbetsbänk ca 2 min. Lägg tillbaka degen i skålen och täck med en fuktig handduk. Låt vila ca 20 min.
Dela degen i 15 delar och rulla dem till små bollar. Kavla ut bollarna till runda bröd. Stek dem i en torr stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.
Picklad rödlök: Skala rödlöken och skiva den tunt, gärna på mandolin. Koka upp ättika, socker och vatten. Ta kastrullen från plattan och lägg i löken. Låt stå ca 20 min.
Bönchili: Skölj av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i olja 2–3 min. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll över krossade tomater, vinäger och liquid smoke. Koka ihop utan lock ca 20 min. Lägg bönor och choklad i grytan och värm tills chokladen smält. Smaka av med lime, honung, salt och peppar.
Servera: Servera med guacamole, tortillabröd, picklad lök, limeklyftor och koriander.