Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönburgare med picklad rödlök

Servera bönburgaren med picklad rödlök, gräddfil och avokadoröra.

Bönburgare med picklad rödlök
Bönburgare med picklad rödlök
Bönburgare med picklad rödlök
Foto: Joel Wåreus

Bönburgare

  • 800 gbönor- kokta,kidneybönor eller blandade bönor
  • 3vitlöksklyftor
  • 1gul lök
  • 1 mskcajunkrydda
  • 2ägg
  • 1 dlströbröd
  • 1 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 tsksalt
  • smör- till stekning

Picklad rödlök

  • 1 dlättiksprit
  • 1,5 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 2rödlökar

Avokadoröra

  • 2avokado- mjuka
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 12vitlöksklyftor- finhackade
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 4hamburgerbröd- gärna briochebröd
  • 1gemsallad
  • 8tomatskivor
  • 1avokado- skuren i klyftor eller skivor
  • 2 dlchunky salsa
  • 2 dlgräddfil

Gör så här

  1. Bönburgare: Mixa bönorna. Hacka vitlöken och löken fint. Blanda ihop alla ingredienser. Sätt plastfolie över bunken och sätt in den i kylen 30 minuter till 1 timme så går det lättare att forma burgarna.

  2. Ta ut bunken och forma till fyra burgare. Stek burarna i smör på medelvärme på båda sidorna.

  3. Picklad rödlök: Rör ihop ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Skala och skiva löken så tunt som möjligt gärna på en mandolin. Lägg i löken i den heta lagen och dra av från värmen, låt svalna. Lägg i en burk och sätt på locket. Förvaras i kylen.

  4. Avokadoröra: Mosa ihop avokado och crème fraiche. Rör i vitlök och salt.

  5. Servering: Grilla hamburgerbröden eller stek dem i en stekpanna.

  6. Lägg sallad i botten på hamburgerbröden. Lägg på burgarna, tomat och avokado. Servera salsa, gräddfil och picklad rödlök i skålar bredvid.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök