Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera bönburgaren med picklad rödlök, gräddfil och avokadoröra.
Bönburgare: Mixa bönorna. Hacka vitlöken och löken fint. Blanda ihop alla ingredienser. Sätt plastfolie över bunken och sätt in den i kylen 30 minuter till 1 timme så går det lättare att forma burgarna.
Ta ut bunken och forma till fyra burgare. Stek burarna i smör på medelvärme på båda sidorna.
Picklad rödlök: Rör ihop ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Skala och skiva löken så tunt som möjligt gärna på en mandolin. Lägg i löken i den heta lagen och dra av från värmen, låt svalna. Lägg i en burk och sätt på locket. Förvaras i kylen.
Avokadoröra: Mosa ihop avokado och crème fraiche. Rör i vitlök och salt.
Servering: Grilla hamburgerbröden eller stek dem i en stekpanna.
Lägg sallad i botten på hamburgerbröden. Lägg på burgarna, tomat och avokado. Servera salsa, gräddfil och picklad rödlök i skålar bredvid.
Recept från Mitt kök