Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönbiffar med koriander och spiskummin

Recept på bönbiffar med koriander och spiskummin. Supergott supersnabbt. Ha alltid ett par burkar bönor hemma!

Bönbiffar med koriander och spiskummin
Bönbiffar med koriander och spiskummin
Bönbiffar med koriander och spiskummin
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 burkarkidneybönor- (á 400 g)
  • 2ägg
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 1 tsksalt- + 2 krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krukakoriander
  • 1rödlök
  • 0,5 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 3 mskrapsolja
  • 2 dlturkisk yoghurt

Tillbehör

  • 1romansalladshuvud
  • 4tortillabröd- (á 45 g)

Gör så här

  1. Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem tillsammans med ägg, spiskummin, 1 tsk salt och peppar.

  2. Hacka koriandern. Skala och finhacka halva löken. Skär den andra halvan i ringar. Blanda ner hälften av koriandern och den hackade löken i bönsmeten. Rör i majsstärkelsen.

  3. Klicka ut smeten till biffar i en stekpanna med olja och stek dem ca 3 min på varje sida.

  4. Blanda yoghurten med den sparade koriandern och 2 krm salt.

  5. Servera de nystekta biffarna med yoghurt, lökringar, sallad och tortillabröd.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️