Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bönbiffar med dragonsås  

Bönbiffar med dragonsås passar både stora och små. Bönsmeten är ganska lös. Enklast är det att forma biffarna med blöta händer och sedan lägga ner dem direkt i stekpannan.

Bönbiffar med dragonsås  Bönbiffar med dragonsås  Bönbiffar med dragonsås  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 förpvita bönor- stora (à 380 g)
  • 800 gpotatis
  • 1ägg
  • 3 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1paprika- röd
  • 150 gsugar snaps
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Sås

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 mskdragon
  • 1 mskdijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Skala och skär potatisen i bitar. Blanda dem med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa bönorna med ägg och majsstärkelse till en grov smet. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma smeten till runda biffar.

  3. Sås: Blanda lätt crème fraiche med dragon och senap. Krydda med 2 krm salt.

  4. Kärna ur och strimla paprikan. Halvera sugarsnapsen. Fräs paprika och sugarsnaps i 1 msk olja i en stekpanna. Krydda med 2 krm salt.

  5. Stek biffarna i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera dem nystekta med potatis, sås och grönsaker.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: