Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bön- och potatissallad

Recept på bön- och potatissallad. Ett matigt tillbehör som går bra att förbereda.

Bön- och potatissallad
Bön- och potatissallad
Bön- och potatissallad

Bön- och potatissallad

  • 1 storavita bönor- (400 g)
  • 1012färskpotatisar
  • 1 tsksalt
  • 100 gharicots verts

Dressing

  • 1 litenrödlök
  • 1 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 3 mskvit balsamvinäger- eller rödvinsvinäger
  • 0,5 dlolivolja

Garnering

  • citronskal- rivet
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. 1. Skala och strimla löken. Blanda runt löken med sockret tills löken börjar safta sig. Tillsätt salt och vinäger och blanda ihop. Blanda i oljan.

  2. Skölj av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Vänd ner dem i dressingen och låt bönorna marinera i rumstemperatur ca 30 min.

  3. Skölj potatisen väl eller skala den. Lägg potatisen i en kastrull, salta och häll på kokande vatten så att det precis täcker. Koka potatisen mjuk, ca 20 min. Låt rinna och ånga av. Dela eventuellt potatisen.

  4. Förväll haricots vertsen i lättsaltat kokande vatten ca 10 min. Låt rinna av i ett durkslag.

  5. Blanda den nykokta potatisen, haricots verts och de marinerade bönorna. Låt kallna. Garnera med citronskal och peppar.

Vad tyckte du om receptet?