Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bön- och potatissallad. Ett matigt tillbehör som går bra att förbereda.
1. Skala och strimla löken. Blanda runt löken med sockret tills löken börjar safta sig. Tillsätt salt och vinäger och blanda ihop. Blanda i oljan.
Skölj av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Vänd ner dem i dressingen och låt bönorna marinera i rumstemperatur ca 30 min.
Skölj potatisen väl eller skala den. Lägg potatisen i en kastrull, salta och häll på kokande vatten så att det precis täcker. Koka potatisen mjuk, ca 20 min. Låt rinna och ånga av. Dela eventuellt potatisen.
Förväll haricots vertsen i lättsaltat kokande vatten ca 10 min. Låt rinna av i ett durkslag.
Blanda den nykokta potatisen, haricots verts och de marinerade bönorna. Låt kallna. Garnera med citronskal och peppar.