Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bön- och potatisburgare

Den här bön- och potatisburgaren står du dig på länge! Det är viktigt är att mosa bönorna för hand, till exempel med en gaffel. I matberedare blir de för rinniga.

Bön- och potatisburgareBön- och potatisburgareBön- och potatisburgare
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 burkarvita bönor- stora, sköljda och välavrunna
  • 400 gpotatis- kokt, av mjölig sort,exempelvis King Edwards
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1 krmflingsalt- smulat
  • 1 krmchilipulver
  • 0,5 tskspiskummin
  • 1 tskmango curry
  • 2 msksesamfrön- rostade
  • 0,5 krukakoriander- finhackad

Kräm

  • 2 dlfärskost
  • 2 krmwasabi
  • 0,5lime- färskpressad saft

Tillbehör

  • 2fullkornsbröd
  • 2 dlgroddar
  • 0,5 krukakoriander
  • 0,5gurka- skuren i tunna skivor
  • 4limeklyftor
  • evtomatjuice
  • 4selleristjälkar

Gör så här

  1. Mosa bönorna och potatisen, var för sig med en gaffel och blanda ihop. Blanda i vitlök, salt, chilipulver, spiskummin och mangocurry. Blanda i sesamfrön och koriander. Forma färsen till 4 biffar. Täck över och låt vila kallt i cirka 15 minuter.

  2. Mixa ihop färskost, wasabi och limesaft. Smaka av.

  3. Hetta upp oljan i en släpplätt­ stekpanna. Stek biffarna i oljan i cirka 3 minuter på varje sida, eller tills de är genomvarma och har fått fin stekyta.

  4. Dela bullar och rosta bullhalvorna. Bred på krämen. Toppa med groddar. Lägg på burgarna. Garnera med koriander och gurkskivor. Pressa över limeklyftorna.

  5. Servera gärna med tomatjuice med selleristjälk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök