Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bön- och potatisbullar innehåller grovkornig senap som ger de matiga potatisbullarna en julig ton.
Skala potatisen och koka den mjuk i osaltat vatten. Häll bort vattnet, låt potatisen ånga av och pressa den genom en potatispress.
Spola av bönorna med kallt vatten. Låt rinna av. Mixa bönorna med ägg och senap till en slät puré.
Blanda potatisen med bönpuré och salt. Ställ smeten i kylen 30 min.
Rulla smeten till ca 15 bollar. Panera bollarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Lägg dem på ett fat och låt stå i frysen minst 1 timme för att de ska gå lättare att fritera.
Hetta upp oljan till 170°. Fritera bollarna tills de fått fin färg, 3–5 min. Lyft upp och låt dem rinna av på hushållspapper ca 2 min. Servera direkt.