Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bön- och kycklingsallad med limeyoghurt

Frukt och kyckling är alltid gott tillsammans. Tillsammans med bönorna och avokadon blir det en fräsch och matig sallad.

Bön- och kycklingsallad med limeyoghurt
Bön- och kycklingsallad med limeyoghurt
Bön- och kycklingsallad med limeyoghurt
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • smör
  • flingsalt
  • 0,5 dlsweet chilisås
  • 2 burkarkidneybönor- à 400 g
  • 1rödlök
  • 1mango
  • 2avokado
  • 2 msklime- färskpressad
  • 2 mskolivolja
  • 1 krukakoriander
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 1lime- rivet skal
  • 12 tskhonung- flytande
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skär kycklingen i kuber och stek i smör. Krydda med salt och blanda med sweet chilisås. Håll eventuellt kycklingen varm.

  2. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och tärna mango och avokado.

  3. Blanda bönor, mango och grönsaker med limesaft, olivolja och koriander. Smaka av med salt och peppar. Fördela kycklingen över salladen.

  4. Blanda ingredienserna till yoghurten och servera till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök