Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kycklinggratäng med bönor och tortillachips. Servera gärna gratängen med marinerade oliver, picklad rödlök och till exempel tex mex-såser på flaska.
Skala och hacka den gula löken. Ansa och skiva salladslöken.
Fräs de båda löksorterna i oljan i en gryta cirka 3 minuter. Smula över kryddan och fräs 3 minuter till. Blanda i tomaterna och koka såsen cirka 5 minuter. Blanda i bönor och majs. Koka upp och sjud gratängbasen i 10 minuter. Tillsätt kycklingen, delad i små bitar och låt allt bli genomvarmt. Håll varmt.
Dela, kärna ur, gröp ur och mosa avokado slät. Smaka av med limesaft.
Sätt ugnen på 175 grader. Häll grytbasen i en oljad gratängform. Strö över och blanda i gratängosten försiktigt. Toppa gratängen med chipsen i två lager, lägg avokadoröran i klickar lite här och där mellan lagren.
Sätt formen i nedre delen av ugnen och gratinera cirka 10 minuter. Passa noga så att chipsen inte bränns vid.
Ta ut och toppa gratängen med smulad fetaost, rädisor och jalapeño skurna i tunna skivor, korianderblad och limeklyftor.
Picklad rödlök: Skala och skär löken i ringar. Lägg löken i en bunke och strö över sockret. Låt stå i 10 minuter och blanda tills löken börjar safta sig. Blanda lök och vinäger. Täck med plastfilm och låt marinera svalt cirka 20 minuter eller över natten.
Recept från Mitt kök