Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bön- och kycklinggratäng med tortillachips

Recept på kycklinggratäng med bönor och tortillachips. Servera gärna gratängen med marinerade oliver, picklad rödlök och till exempel tex mex-såser på flaska.

Bön- och kycklinggratäng med tortillachips
Bön- och kycklinggratäng med tortillachips
Bön- och kycklinggratäng med tortillachips
Foto: Eva Hildén

Gratängbas

  • 1gul lök
  • 1 knippasalladslök
  • 23 mskolivolja- till stekning + 1 msk till formen
  • 1 påsetacokrydda
  • 1 burkkrossade tomater
  • 2 burkarvita bönor- sköljda och avrunna
  • 1 burkmajs- avrunnen
  • 2kycklingfiléer- grillade eller 4 grillade kycklinglår, utan ben

Topping

  • 1 storavokado
  • 1 tsklimesaft
  • 3 dlgratängost
  • 1 påsetortilla- chips

Picklad rödlök

  • 1 storrödlök
  • 23 mskströsocker
  • 1 dläppelcidervinäger

Till garnering och servering

  • 100 gfetaost
  • 56rädisor
  • 1jalapeño- färsk eller inlagd
  • 0,5 krukakoriander
  • 45limeklyftor

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Ansa och skiva salladslöken.

  2. Fräs de båda löksorterna i oljan i en gryta cirka 3 minuter. Smula över kryddan och fräs 3 minuter till. Blanda i tomaterna och koka såsen cirka 5 minuter. Blanda i bönor och majs. Koka upp och sjud gratängbasen i 10 minuter. Tillsätt kycklingen, delad i små bitar och låt allt bli genomvarmt. Håll varmt.

  3. Dela, kärna ur, gröp ur och mosa avokado slät. Smaka av med limesaft.

  4. Sätt ugnen på 175 grader. Häll grytbasen i en oljad gratängform. Strö över och blanda i gratängosten försiktigt. Toppa gratängen med chipsen i två lager, lägg avokadoröran i klickar lite här och där mellan lagren.

  5. Sätt formen i nedre delen av ugnen och gratinera cirka 10 minuter. Passa noga så att chipsen inte bränns vid.

  6. Ta ut och toppa gratängen med smulad fetaost, rädisor och jalapeño skurna i tunna skivor, korianderblad och limeklyftor.

  7. Picklad rödlök: Skala och skär löken i ringar. Lägg löken i en bunke och strö över sockret. Låt stå i 10 minuter och blanda tills löken börjar safta sig. Blanda lök och vinäger. Täck med plastfilm och låt marinera svalt cirka 20 minuter eller över natten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök