Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Boeuf bourguignon är en fransk, mustig vinkokt köttgryta. Riktig husmanskost från regionen Bourgogne! Servera med bröd eller kokt potatis.
Skär köttet i 3 centimeter stora tärningar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör, lägg över köttet på ett fat.
Skala och skär morötterna i skivor. Skala och skiva löken. Fräs morötterna och löken och lägg över i en gryta. Tillsätt salt och peppar.
Pudra över mjölet och rör om med en träslev.
Häll på vinet och buljongen. Lägg i tomatpuré, timjan och lagerblad. Skala och hacka vitlöken och lägg i. Koka upp och låt grytan sjuda tills köttet är mört, det tar cirka 1 ½ timme.
Skala under tiden steklökarna. Fräs dem i smör, häll på lite vatten och koka dem mjuka.
Dela champinjonerna och stek dem i smör. Strimla fläsket och stek det, låt det rinna av på en bit hushållspapper. Lägg i steklökarna, fläsket och champinjoner. Sjud ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med rosmarin.
Recept från Mitt kök