Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Boeuf bourgignon

En ugnskokt burgundisk gryta med mustig smak av rött vin och rökigt sidfläsk. Perfekt att bjuda på när du väntar gäster.

Boeuf bourgignon
Boeuf bourgignon
Boeuf bourgignon
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 1,5 kghögrev
  • 2 mskvetemjöl
  • 250 grökt sidfläsk
  • 2vitlöksklyftor
  • 2gula lökar
  • 3morötter- slantade
  • 2 msktimjan- finhackad färsk
  • 3lagerblad
  • 1rött vin- flaska,gärna Chianti
  • 15steklökar
  • 200 gchampinjoner
  • 2 mskpersilja- finhackad
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skär köttet i bitar (cirka 3x3 centi-meter). Salta, peppra och vänd runt köttet i mjöl. Bryn i omgångar i smör så att bitarna får en fin brynt yta. Lägg i en ugnsfast gryta.

  3. Tärna och knaperstek hälften av fläsket. Tillsätt hackade vitlökar och klyftad lök och låt steka med 30 sekunder. Lägg i grytan tillsammans med köttet.

  4. Tillsätt 1 slantad morot, timjan, lagerblad och vin.

  5. Sätt in grytan med lock i nedre delen ugnen och låt stå cirka 3 1/3 timme.

  6. Koka steklöken i saltat vatten cirka 5 minuter. Skölj i kallt vatten och skala.

  7. Knaperstek resten av fläsket. Stek champinjonerna i smör.

  8. Tag av locket på grytan och tillsätt resten av den slantade moroten. Låt koka ytterligare 30 minuter på spisen så att såsen kokar ned och blir lite tjockare. Rör ned en rejäl smörklick i grytan innan servering. Smaka av med salt och peppar.

  9. Stek lökarna i smör strax innan servering och tillsätt champinjoner, fläsk och persilja.

  10. Toppa grytan med fräset och servera med haricots verts och potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök