Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Böcklingsallad med ägg och pepparrot

En riktig sommarsallad med primörer som sparris och färskpotatis.

Böcklingsallad med ägg och pepparrot
Böcklingsallad med ägg och pepparrot
Böcklingsallad med ägg och pepparrot
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 stägg
  • 250 ggrön sparris
  • 200 gfärskpotatis- kokt, kall
  • 1 strödlök
  • 1 knipparädisor
  • 0,5 stgurka
  • 1 stbladsallad- kruka
  • 4 stböcklingar- rensade
  • 0,5 dldill- hackad

Dressing

  • 3 mskrapsolja- kallpressad
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 mskpepparrot- riven
  • flingsalt

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop in- gredienserna till dressingen.

  2. Koka äggen cirka 6 minuter, gulan får gärna vara en aning krämig. Skala och dela äggen.

  3. Skär bort den nedre, grova delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 4 minuter. Kyl sparrisen i kallt vatten.

  4. Dela sparrisen på mitten och skär potatisen i mindre bitar. Skiva löken och rädisorna.

  5. Skala gurkan slarvigt. Dela den på längden, skrapa bort kärnorna och skär i skivor.

  6. Riv salladen i mindre bitar.

  7. Lägg salladen på ett fat eller tallrikar.

  8. Blanda potatis och grönsaker och fördela över salladen.

  9. Lägg på böckling och ägg. Ringla över dressingen och strö på dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök