Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Böcklinglåda

Böcklinglådan kan serveras som ensamrätt med lite kokt potatis. 

BöcklinglådaBöcklinglådaBöcklinglåda
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 8böcklingar- (ca 750 g)
  • 2ägg
  • 1 dlsmörgåskaviar- t ex ejderns
  • 2,5 dlvispgrädde

Garnering

  • crème fraiche
  • citronskal- rivet
  • svartpeppar- nymald
  • 0,5 dlströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rensa böcklingen och lägg den i en ugnssäker form. Blanda ägg, kaviar och grädde.

  2. Häll blandningen över böcklingen och strö över ströbröd.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Garnera mad creme fraiche, rivet citronskal och svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?