Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Böcklingbullar

Gunnar i min familj talar ibland om sin barndoms böcklingbullar. Jag försökte återskapa dem enligt hans beskrivning och resultatet fick godkänt när de dukades upp till lunch på Gunnars brygga på Uvö i Stockholms skärgård. De är goda och inte alls svåra att göra.

Böcklingbullar
Böcklingbullar
Böcklingbullar

Ingredienser

  • 300 gböckling- rensad, i bitar
  • 3ägg- finhackade, hårdkokta
  • 1ägg
  • 1 mskfransk senap
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskgräslök- finhackad
  • 1 msksmör- till stekning

tillbehör

  • 8färskpotatis- kokt
  • 2 dlgräddfil
  • 1 burkinlagd gurka
  • 1 pktkapris
  • 1 dlgräslök- finklippt
  • 1 knipparädisa

Gör så här

  1. Lägg böcklingköttet i en skål. Blanda ner det hårdkokta ägget och det råa ägget. Tillsätt senap, peppar och gräslök.

  2. Forma små bollar eller biffar och stek dem i smör på medelvärme i ca 1 minut på varje sida. Servera dem varma med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?