Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Böckling med skarpsås

Klassisk skarpsås serveras till böcklingfiléerna. Garnera med färsk gurka, rädisor och dill.

Böckling med skarpsåsBöckling med skarpsåsBöckling med skarpsås

Ingredienser

  • 10böcklingar
  • 2gurkor
  • 2 knipparädisor
  • 1 knippadill

Skarpsås

  • 3ägg- hårdkokta
  • 3äggulor
  • 3 msksenap- söt svensk
  • 1,5 mskvitvinsvinäger
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 2 dlgräddfil
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmcayennepeppar

Gör så här

  1. Rensa böcklingen från skinn och ben. Lägg filéerna på ett fat. Kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Ansa och hacka rädisorna. Lägg gurka och rädisor i rader på böcklingen. Garnera med dilllkvistar.

  2. Skala äggen och ta ur äggulorna. Mixa kokta och råa äggulor, senap och vinäger. Vispa grädden till ett lätt skum. Vänd ner grädde och gräddfil i äggröran. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till böcklingen.

Vad tyckte du om receptet?