Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Böckling med rödbetor och senapssås

Läcker böckling med rödbetor, rödlök och kapris. Ringla över senapssås och garnera med dill. Servera med kokt potatis, knäckebröd och lagrad ost.

Böckling med rödbetor och senapssås
Böckling med rödbetor och senapssås
Böckling med rödbetor och senapssås
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

    Senapssås

    • 1 dldijonsenap
    • 0,5 dlströsocker
    • 2 mskrödvinsvinäger
    • 2,5 dlolja- neutral, till exempel raps- eller solrosolja
    • 1 krmsalt
    • 1 krmvitpeppar- malen

    Böckling med rödbetor

    • 8böcklingar
    • 1rödlök
    • 1,5 dlinlagda rödbetor- tärnade
    • 4 mskkapris
    • svartpeppar- malen

    Till garnering

    • dill
    • gräslök

    Tillbehör

    • potatis- kokt
    • knäckebröd
    • lagrad ost

    Gör så här

    1. Senapssås: Vispa ihop dijonsenap, strösocker och vinäger i en skål.

    2. Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden. Tillsätt salt och peppar. Späd eventuellt ut såsen med lite kallt vatten.

    3. Böckling med rödbetor: Rensa böcklingen, ta bort ryggraden och dra av skinnet. Lägg upp böcklingen på ett fat.

    4. Ringla på lite av senapsdressingen på böcklingen.

    5. Skala och hacka löken fint.

    6. Lägg löken, rödbetorna och kaprisen på böcklingen. Strö över svartpeppar och garnera med dill och gräslök.

    7. Servera resten av senapsdressingen i en skål eller burk vid sidan om.

    8. Servera böcklingen med kokt potatis, knäckebröd och lagrad ost.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök