Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Böckling med balsam­vinäger, äpple, fänkål och parmesanost

Rökt fisk är en överraskande kombination med glögg, men väldigt gott! Finns det inte böckling i butiken kan du byta till ­makrill eller varmrökt lax.

Böckling med balsam­vinäger, äpple, fänkål och parmesanost
Böckling med balsam­vinäger, äpple, fänkål och parmesanost
Böckling med balsam­vinäger, äpple, fänkål och parmesanost
Recept på Böckling med balsam­vinäger, äpple, fänkål och parmesanost Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1böckling
  • 4champinjoner
  • 0,25fänkålsstånd- liten
  • 0,5äpple- syrligt
  • 50 gparmesan
  • 3 mskbalsamvinäger
  • 1 tskflingsalt

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Rensa böcklingen från skinn och ben. Ansa och skiva champinjoner och fänkål tunt. Kärna ur och skiva äpplet tunt.

  2. Varva böckling, champinjoner, fänkål och äpple på ett fat. Hyvla över parmesanost. Ringla över vinäger och strö på flingsalt. Garnera med dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?