Här hittar du recept på en glutenfri mjölmix.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härligt kladdiga och goda blåbärsbullar sötade med kokossocker och honung. Vispa ihop äggula och lite mjölk och pensla på bullarna. Fritt från gluten och vitt socker!
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret och häll i mjölken. Se till att degvätskan är ljummen. Häll degvätskan över jästen.
Tillsätt honung, salt, ägg och äggvita.
Rör i majsstärkelse, mjölmix, kardemumma och psylliumfrömjöl. Lägg över plastfolie och låt degen jäsa 45 minuter.
Rör under tiden ihop alla ingredienser till fyllningen.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel tills den är cirka 1 centimeter tjock.
Bred ut fyllningen. Rulla ihop degen på längden och skär upp i 20 snäckor. Lägg snäckorna i en smord form. Sätt plastfolie över och låt jäsa ytterligare cirka 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
Vispa ihop äggula och mjölk och pensla på bullarna.
Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Låt bullarna svalna på ett galler, under en bakduk.
Här hittar du recept på en glutenfri mjölmix.
Recept från Mitt kök