Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vad passar bättre att bjuda dem man älskar på än en ljuvlig cheesecake? Prova denna frysta variant med blåbär. Fördelen med denna är att man kan förbereda den när man vill och förvara den i frysen fram tills 1 1/5 timme före servering.
Sätt ugnen på 175 grader.
Klipp till bakplåtspapper till en rundel. Lägg i en form med löstagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter.
Finfördela kexen i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop.
Tryck ut blandningen i formens botten. Ställ i frysen i cirka 10 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. Låt kallna.
Vispa grädden. Blanda ihop färskost och yoghurt med elvisp. Vänd ner och vispa i grädden. Tillsätt och vispa i 2 dl av curden. Sikta i florsockret och vispa ihop.
Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten, låt stå i 5–8 minuter. Ta upp och krama ur gelatinbladen. Smält dem i 2 matskedar vatten i en liten släpplättpanna. Rör ner gelatinet i 2 dl av ost- och yoghurtkrämen. Blanda sedan i resten av krämen.
Fördela en tredjedel av ost- och yoghurtkrämen i formen. Ringla över 3 matskedar curd, lite här och där. Fördela över ytterligare en tredjedel av krämen, ringla över 3 matskedar lemon curd. Fördela resten av krämen. Släta till ytan.
Täck med plastfilm och ställ i frysen i 4 timmar eller tills kakan är fryst. Ställ i kylen 1–1 1⁄2 timme före servering. Garnera med frysta blåbär.