Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BLT-smörgås med vildsvin

Vildsvinssmörrebröd med syltade aprikoser som en matig BLT-macka. De söta aprikoserna möter sältan i osten och baconet och ger smörrebrödet ett riktigt lyft.

BLT-smörgås med vildsvinBLT-smörgås med vildsvinBLT-smörgås med vildsvin

Ingredienser

  • 10påskkavring- eller ljust surdegsbröd (se recept) skivor
  • 50 gfärskost- naturell
  • 10vildsvinsinnanlår- se recept skivor
  • 100 ggetost- t ex Skärvångens caprinost

Aprikoser

  • 6aprikoser- torkade
  • 0,5 dlvatten
  • 3 msksyltsocker
  • 1 tskpersiko- eller mangobalsamvinäger

Garnering

  • 5bacon- skivor

Gör så här

  1. Aprikoser: Skär varje aprikos i 6 bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten och socker. Låt koka utan lock 8-10 min. Ta kastrullen åt sidan och blanda i vinäger. Låt kallna.

  2. Garnering: Skär baconet i små bitar. Stek knapriga i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och kallna.

  3. Bre färskost på brödet. Lägg på köttet. Skär osten i skivor och lägg en skiva på varje bröd. Garnera med aprikoser och bacon.

Vad tyckte du om receptet?