Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blt-sallad med krämig dressing – recept

BLT står för bacon, lettuce, tomato och är en populär kombination i USA. Här har vi gjort en BLT i härligt salladsformat. Gör gärna dressingen ett tag innan så smakerna hinner sätta sig.

Blt-sallad med krämig dressing – receptBlt-sallad med krämig dressing – receptBlt-sallad med krämig dressing – recept
Foto: PER RANUNG / COPYRIGHT © PER RANUNG, ALL RIGHTS RESERVED. DETTA

Ingredienser

  • 2 pktbacon- (à 140 g)
  • 4 skivorbröd- (à 60 g)
  • 200 gharicots verts
  • 300 gtomater- gärna olika färger och storlekar
  • 1romansallad

Dressing

  • 1 dlgrekisk yoghurt
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 3 mskgul lök- hackad, eller gärna gräslök
  • 2 tskdijonsenap
  • 1 krmpaprikapulver
  • smör
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ­baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsstek ­baconet mitt i ugnen tills det är knaprigt i 10–15 min. Låt ­baconet rinna av på ­hushållspappar.

  2. Bred brödet med 1 msk smör. Skär skivorna i ­tärningar. Lägg dem på en plåt och rosta mitt i ugnen i ca 8 min tills de fått lite färg.

  3. Dressing: Skala och krossa eller pressa vitlöks­klyftan. Mosa den tillsammans med 1 krm salt.  Blanda yoghurt, lök, 1 msk vinäger, senap, paprikapulver, 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ner vitlöken med ­saltet.

  4. Förväll bönorna i lättsaltat vatten i 1–2 min. Låt rinna av och svalna. Skär tomater och sallad i grova bitar. Skär eller bryt sönder baconet i bitar. Varva bönor, tomater och sallad på ett fat. Strö på brödtärningar och ­bacon. Häll över dressingen eller ­servera den vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer:

10 rätter som passar perfekt i matlådan