Läs mer:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
BLT står för bacon, lettuce, tomato och är en populär kombination i USA. Här har vi gjort en BLT i härligt salladsformat. Gör gärna dressingen ett tag innan så smakerna hinner sätta sig.
Sätt ugnen på 200°. Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsstek baconet mitt i ugnen tills det är knaprigt i 10–15 min. Låt baconet rinna av på hushållspappar.
Bred brödet med 1 msk smör. Skär skivorna i tärningar. Lägg dem på en plåt och rosta mitt i ugnen i ca 8 min tills de fått lite färg.
Dressing: Skala och krossa eller pressa vitlöksklyftan. Mosa den tillsammans med 1 krm salt. Blanda yoghurt, lök, 1 msk vinäger, senap, paprikapulver, 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ner vitlöken med saltet.
Förväll bönorna i lättsaltat vatten i 1–2 min. Låt rinna av och svalna. Skär tomater och sallad i grova bitar. Skär eller bryt sönder baconet i bitar. Varva bönor, tomater och sallad på ett fat. Strö på brödtärningar och bacon. Häll över dressingen eller servera den vid sidan om.
Läs mer: