Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
BLT, bacon, lettuce and tomato, är en klassisk lunchsmörgås besläktad med club sandwich. Här görs den med stekt ägg.
Värm en stekpanna på spisen på medelhög värme med en liten klick smör i. När smöret är mellanbrynt, stek baconen hela. Baconen ska ha rejält med färg innan du häller av fettet och lägger upp baconen på hushållspapper för att dra ur det sista fettet och svalna.
Rosta brödet (i en brödrost, toaster eller stekpanna), så det blir gyllenbrunt. Bred över majonnäs i ett tjockt lager på både över- och underbrödet.
Skiva tomaterna i tjocka skivor och lägg på både över- och underbrödet. Skölj av sallatshuvudet och riv det sedan i lagom stora bitar - skär det inte med kniv! Skaka av vattnet och lägg salladen på tomaterna.
Vändstek hälften av äggen och lägg på dem tillsammans med bacon på salladen, lägg sedan på överbrödet, så att smörgåsen är färdig.
Stek sedan resten av äggen på medelvärme, med soliga sidan upp och lägg ägget på överbrödet. Det är viktigt att gulan är lös, så att den rinner ner när man spräcker den när man ska äta! (Är man lite mer avancerad kan man alltid pochera ägget i stället!)
En BLT serveras med fördel tillsammans med grill- eller salt och vinäger-chips.
Recept från Mitt kök