Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blt-burgare

BLT är en klassisk hamburgare som går hem vid alla tillfällen. Servera med potatisklyftor och hemgjord ketchup.

Blt-burgare
Blt-burgare
Blt-burgare
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 600 gnötfärs
  • 140 gbacon
  • 2 storatomater
  • isbergssallad- några blad
  • 1rödlök
  • 4ost- tjocka skivor god
  • 2 dlmajonnäs
  • 2 tskdijonsenap
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • potatisklyftor
  • ketchup- hemgjord
  • 4 sthamburgerbröd

Gör så här

  1. Stek baconen lagom knapriga. Skär tomaterna i tjocka skivor och skölj salladen. Skiva rödlöken och osten.

  2. Rör ihop senapen med majonnäsen.

  3. Dela hamburgerbröden och lägg dem på var sin tallrik. Bred ut senapsmajonnäsen på underhalvorna av bröden.

  4. Forma fyra stora hamburgare av nötfärsen. Salta och peppra dem och stek dem 3-4 minuter på varje sida.

  5. Lägg hamburgarna på brödet och därefter en rejäl skiva ost. Toppa med bacon, tomat, rödlök och sist isbergssallad. Peppra med svartpeppar och sätt på locket. Servera med potatisklyftor och hemgjord ketchup.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök