Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bloody marytomater med vitlöksstekt fisk

En snabb och spännande tomatsallad med känsla av Bloody 

M ary, eller snarare Virgin Mary.

Bloody marytomater med vitlöksstekt fisk
Bloody marytomater med vitlöksstekt fisk
Bloody marytomater med vitlöksstekt fisk
Annika Broman

Fisk

  • 3 stvitlöksklyftor- krossade
  • rapsolja- och smör att steka i
  • 600 gfiskfilé- vit, fast med skinnet kvar, till exempel långa
  • salt
  • peppar

Tomatsallad

  • 1,5 mskcitronjuice
  • 1,5 mskolivolja
  • 1 tskworcestersås
  • 0,5 tsktabasco
  • 3 krmörtsalt- eller sellerisalt
  • svartpeppar
  • 3 pktcocktailtomater

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna på svag värme och bryn sakta vitlöken i rikligt med rapsolja och smör. Den ska inte få färg, bara svettas sakta. Skölj under tiden fisken och klappa den torr med hushållspapper. Skär den i fyra portionsbitar och salta och peppra på båda sidor. Ta upp vitlöken ur stekpannan med hjälp av en sil eller liknande. Höj värmen något och stek fisken med skinnsidan neråt i cirka 5 minuter.

  2. Blanda under tiden samman alla ingredienser utom tomaterna till salladen. Skär tomaterna på mitten och blanda med salladsdressingen. Ställ åt sidan.

  3. Vänd på fisken och stek den i ytterligare cirka 2 minuter eller tills den börjar flika sig i köttet. Servera den nystekta fisken tillsammans med tomatsalladen och gärna ett gott bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök