Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En snabb och spännande tomatsallad med känsla av Bloody
M ary, eller snarare Virgin Mary.
Hetta upp en stekpanna på svag värme och bryn sakta vitlöken i rikligt med rapsolja och smör. Den ska inte få färg, bara svettas sakta. Skölj under tiden fisken och klappa den torr med hushållspapper. Skär den i fyra portionsbitar och salta och peppra på båda sidor. Ta upp vitlöken ur stekpannan med hjälp av en sil eller liknande. Höj värmen något och stek fisken med skinnsidan neråt i cirka 5 minuter.
Blanda under tiden samman alla ingredienser utom tomaterna till salladen. Skär tomaterna på mitten och blanda med salladsdressingen. Ställ åt sidan.
Vänd på fisken och stek den i ytterligare cirka 2 minuter eller tills den börjar flika sig i köttet. Servera den nystekta fisken tillsammans med tomatsalladen och gärna ett gott bröd.
Recept från Mitt kök