Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bloody Mary-sill

Sill är en självklarhet på julbordet men också till påsk och midsommar. Sill går dessutom att variera på otaliga sätt. Här är en spännande variant på inlagd sill som inspirerats av drinken Bloody Mary och fått smak av bland annat tomat, selleri och vodka.

Bloody Mary-sill
Bloody Mary-sill
Bloody Mary-sill
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 34matjessillfiléer- cirka 450 g

Sås

  • 3 mskvit balsamvinäger- eller rödvinsvinäger
  • 4 mskrapsolja
  • 2 mskvatten
  • 1 dlketchup- eller chilisås av ketchuptyp
  • 1 msksocker
  • 1 tskdill- finhackad
  • 10svartpepparkorn
  • 4 mskvodka
  • 23 krmworcestershiresås
  • 0,25 krmtabasco
  • 1 stjälkblekselleri
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i cirka 2 centimeter stora bitar.

  2. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Häll såsen över sillen. Täck med plastfilm och ställ svalt.

  3. Låt marinera minst 3-4 timmar, gärna över natten. Garnera med finskivad selleri. Peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök