Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blondies med syltad ingefära


Smakrika blondies, dekorerade med ingefära och vit choklad.

Blondies med syltad ingefära
Blondies med syltad ingefära
Blondies med syltad ingefära

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 200 gvit choklad
  • 4ägg
  • 3 dlsocker
  • 2 dlmjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2 mskingefära- finhackad syltad
  • 12 msksyltad ingefära- hackad
  • 50 gvit choklad- riven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Klä en liten ugnsform, cirka 22-23 centimeter, med bakplåtspapper.

  2. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Bryt chokladen i små bitar. Ta smöret från värmen, lägg i chokladen och rör tills den smält

  3. Vispa ägg och socker och blanda ner mjöl, blandat med bakpulver. Rör ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen. Vänd ner den hackade syltade ingefäran.

  4. Häll smeten i formen Klä en liten ugnsform, och grädda cirka 20 minuter.

  5. Låt svalna och strö över med ingefäran och den vita chokladen

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök