Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blondie med ­
rabarberphillykräm

Tröttnat på rabarberpaj? Använd då rabarberna som ett tillbehör till dessa fantastiska blondies!

Blondie med ­
rabarberphillykräm
Blondie med ­
rabarberphillykräm
Blondie med ­
rabarberphillykräm
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 150 grabarber
  • 1 mskvatten
  • 0,5 dlströsocker
  • 200 gphiladelphia
  • 2äggulor
  • 150 gmargarin- eller smör
  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 100 gvit choklad
  • 100 gvit choklad
  • 4 mskvispgrädde
  • citronmeliss- eller mynta

Gör så här

  1. Skär rabarbern i tunna skivor och koka dem på svag värme tillsammans med vatten och socker tills de är mjuka, det tar 10-15 minuter. Om rabarbern innehåller mycket vatten, låt dem koka ytterligare en stund.

  2. Låt rabarbern svalna något och rör därefter ner philadelphiaost och äggulor.

  3. Sockerkakssmet: Smält margarin eller smör i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner vetemjöl och smält matfett. Hacka den vita chokladen grovt.

  4. Bred ut hälften av sockerkakssmeten i en smord och bröad ugnsform, cirka 20 x 25 centimeter. Bred på rabarberphillykrämen över hela kakan och därefter resten av sockerkakssmeten. Avsluta med att strö på chokladen.

  5. Grädda kakan i 150 grader i 40 minuter, kakan ska vara lite lös.

  6. Låt kakan svalna ordentligt, gärna över natten, och skär den i 20 jämnstora bitar.

  7. Smält choklad och grädde över vattenbad. Klicka lite choklad på varje blondie. Garnera med citronmeliss eller mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök