Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tröttnat på rabarberpaj? Använd då rabarberna som ett tillbehör till dessa fantastiska blondies!
Skär rabarbern i tunna skivor och koka dem på svag värme tillsammans med vatten och socker tills de är mjuka, det tar 10-15 minuter. Om rabarbern innehåller mycket vatten, låt dem koka ytterligare en stund.
Låt rabarbern svalna något och rör därefter ner philadelphiaost och äggulor.
Sockerkakssmet: Smält margarin eller smör i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner vetemjöl och smält matfett. Hacka den vita chokladen grovt.
Bred ut hälften av sockerkakssmeten i en smord och bröad ugnsform, cirka 20 x 25 centimeter. Bred på rabarberphillykrämen över hela kakan och därefter resten av sockerkakssmeten. Avsluta med att strö på chokladen.
Grädda kakan i 150 grader i 40 minuter, kakan ska vara lite lös.
Låt kakan svalna ordentligt, gärna över natten, och skär den i 20 jämnstora bitar.
Smält choklad och grädde över vattenbad. Klicka lite choklad på varje blondie. Garnera med citronmeliss eller mynta.
Recept från Mitt kök