Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomstersallad

Blomstersallad är en en enkel sallad att svänga ihop med ätbara blommor som ögonfröjd. Serveras som förrätt eller till vit fisk.

BlomstersalladBlomstersalladBlomstersallad
Foto: Stephanie Bjelkestam

Ingredienser

  • 0,5granatäpple
  • 100 grucola
  • 1 mskolivolja
  • 1persika
  • 50 gfetaost
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • blommor- ätbara

Gör så här

  1. Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Lägg rucolan på ett fat. Ringla över olja.

  2. Halvera, kärna ur och skär persikan i tunna klyftor. Lägg dem på rucolan. Strö över fetaost och ­granatäpple. Krydda med salt ­och peppar. Garnera med ätbara ­blommor.

Vad tyckte du om receptet?