Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomstersallad

Blomstersallad är en en enkel sallad att svänga ihop med ätbara blommor som ögonfröjd. Serveras som förrätt eller till vit fisk.

Blomstersallad
Blomstersallad
Blomstersallad
Foto: Stephanie Bjelkestam

Ingredienser

  • 0,5granatäpple
  • 100 grucola
  • 1 mskolivolja
  • 1persika
  • 50 gfetaost
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • blommor- ätbara

Gör så här

  1. Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Lägg rucolan på ett fat. Ringla över olja.

  2. Halvera, kärna ur och skär persikan i tunna klyftor. Lägg dem på rucolan. Strö över fetaost och ­granatäpple. Krydda med salt ­och peppar. Garnera med ätbara ­blommor.

Vad tyckte du om receptet?