Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Här hittar du recept på:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bullar med fyllning. Blommiga sommarbullar blir ett fint blickfång på kaffebordet.
Gör och jäs degen, som i receptet till vetelängder med mandelmassa (se separat recept).
Kavla ut degen till en tunn kaka. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter. Ta ut runda kakor, t ex med snapsglas eller kakutstyckare, 6 eller 7 cm i diam. Vik ihop kakorna till blomblad (halvmånar) och nyp ihop underkanterna. Lägg 5 ”blomblad” på en plåt med bakplåtspapper, så att det bildas ”blommor”. Låt jäsa ca 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg. Strö över sockret. Grädda bullarna i mitten av ugnen 12-15 minuter.
Lägg en klick sylt eller curd i varje ”blomma”. Låt kallna på ett galler utan bakduk.
Garnera med siktat florsocker.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Här hittar du recept på:
Recept från Mitt kök