Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blommiga sommarbullar

Recept på bullar med fyllning. Blommiga sommarbullar blir ett fint blickfång på kaffebordet.

Blommiga sommarbullar
Blommiga sommarbullar
Blommiga sommarbullar
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 satsvetedeg- se separat recept på vetelängder med mandelmassa
  • 1ägg- till pensling
  • 12 mskströsocker

Fyllning

  • 1 dlhallonsylt- fast eller lime-/lemoncurd, ca

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Gör och jäs degen, som i receptet till vetelängder med mandelmassa (se separat recept).

  2. Kavla ut degen till en tunn kaka. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter. Ta ut runda kakor, t ex med snapsglas eller kakutstyckare, 6 eller 7 cm i diam. Vik ihop kakorna till blomblad (halvmånar) och nyp ihop underkanterna. Lägg 5 ”blomblad” på en plåt med bakplåtspapper, så att det bildas ”blommor”. Låt jäsa ca 30 minuter.

  3. Värm ugnen till 225 grader.

  4. Pensla med uppvispat ägg. Strö över sockret. Grädda bullarna i mitten av ugnen 12-15 minuter.

  5. Lägg en klick sylt eller curd i varje ”blomma”. Låt kallna på ett galler utan bakduk.

  6. Garnera med siktat florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén

 

Här hittar du recept på:

 

Recept från Mitt kök