Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålsvelouté


En len blomkålssoppa serverad i kopp blir en uppskattad förrätt på kräftkalaset.

Blomkålsvelouté

Blomkålsvelouté

Blomkålsvelouté

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 400 gblomkål
  • 1purjolök
  • 7 dlgrönsaksbuljong
  • 1 dlgrädde
  • 1 tskcurry
  • salt
  • peppar
  • 0,51 dlhasselnötter- rostade hackade
  • smör

Gör så här

  1. Dela blomkålen i små bitar. Skär purjon i strimlor.

  2. Fräs blomkål och purjo i smör tills purjon mjuknat.

  3. Häll över buljongen och låt koka cirka 5-7 minuter.

  4. Tillsätt grädde och curry. Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.

  5. Garnera med rostade grovhackade nötter och eventuellt någon ört.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök