Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålsterrin med gurka, äpple och varmrökt sik

Blomkålsterrin med gurka, äpple och varmrökt sikBlomkålsterrin med gurka, äpple och varmrökt sikBlomkålsterrin med gurka, äpple och varmrökt sik

Ingredienser

  • 600 gblomkål
  • 2 dlmjölk
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 4gelatinblad
  • 0,5citron- rivet skal
  • 0,5babyspenat- (à 80 g) ask

Tillbehör

  • 1varmrökt sik- (ca 700 g)
  • 0,5gurka
  • 1äpple
  • 2 tskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 mskgräslök- hackad
  • 1 tskflingsalt

Garnering

  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5smörgåskrasse- ask

Gör så här

  1. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Koka den mjuk i mjölk, grädde och salt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Sila av vätskan från blomkålen i en ny kastrull. Låt koka ihop tills 3 dl vätska återstår. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i blandningen.

  3. Ta kastrullen från spisen och blanda i blomkål och citronskal. Varva blomkålsröran med spenat i en liten plastklädd form, ca 1 liter. Låt stelna i kylen ca 3 timmar.  Rensa den varmrökta siken. Skala gurkan och kärna ur äpplet. Skär gurka och äpple i tärningar och blanda med olivolja, citronsaft, gräslök och salt.

  4. Skär terrinen i bitar och servera med sik samt gurk- och äppelsallad. Garnera med dill, olivolja och nymald svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?