Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålstabbouleh

Blomkålsris finns att köpa i välsorterade livsmedelbutiker. Du kan göra salladen med förvällt blomkålsris eller rått. Nyttigt och mycket gott!

Blomkålstabbouleh
Blomkålstabbouleh
Blomkålstabbouleh
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 förpblomkålsris
  • 1 litenlök- gul eller röd
  • 500 gcocktailtomater
  • 1gurka
  • 1 storpersilja- knippa, ca 75 g
  • citron- färskpressad saft av 1 ½
  • 0,5 tskflingsalt
  • 12 krmsvartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Förväll eventuellt blomkålsriset i kokande vatten 1 minut, spola det under kallt vatten i en finmaskig sill och låt kalna.

  2. Skala och finhacka löken.

  3. Dela tomaterna och skär gurkan i små tärningar. Finhacka persiljan, både blad och stjälkar.

  4. Blanda lök, tomater, gurka, persilja och citronsaft. Salta och peppra. Vänd ner blomkålsriset.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök