Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålssoppa med räkor

Recept på blomkålssoppa med räkor. Den här milda soppan kan serveras både varm och kall.

Blomkålssoppa med räkorBlomkålssoppa med räkorBlomkålssoppa med räkor
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud- (ca 800 g)
  • 1lök- stor gul
  • 1 mskolivolja
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 9 dlvatten
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 250 gräkor- skalade
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 dlpersilja- strimlad
  • 50 gbröd- /person

Gör så här

  1. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt blomkålsbuketterna, smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning ca 3 min.

  2. Tillsätt vattnet och koka blomkålen mjuk under lock, ca 15 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Späd med grädden. Smaka av med salt och peppar.

  3. Blanda räkor, olivolja och persilja. Fördela soppan i skålar. Toppa med räkorna. Servera soppan med bröd.

Vad tyckte du om receptet?