Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 18g
Protein: 17g
Kolhydrater: 0g
Krämig blomkåls- och potatissoppa med rostad vitlök. En mild, krämig mlomkålssoppa med knaprigt mandelströssel. Mättande och lättlagad soppa!
Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Stek den lätt i olja. Skala potatisen och skär i bitar. Skär eller bryt blomkålen i buketter. Tillsätt potatis och blomkål i vitlöksfräset.
Tillsätt vatten och buljongtärningar. Sjud under lock tills potatisen är mjuk, 10–15 min.
Rosta mandel i en torr stekpanna. Låt svalna i en skål och blanda med parmesanost och fint skuren basilika.
Mixa soppan slät med mixerstav. Späd ev med mer vatten. Smaka av med citronsaft och citronskal. Servera med strösslet och bröd.