Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blomkålssoppa med piadina och ädelost. Piadina är ett tunt italienskt bröd som säljs i butikernas kyldiskar.
Bryt blomkålen i mindre bitar, ta även med blasten. Lägg den i en kastrull och häll på 4 dl vatten. Lägg i buljongtärningarna och låt koka under lock i ca 10 min.
Ta kastrullen åt sidan och mixa blomkålen lite slarvigt med stavmixer, det är gott med lite bitar kvar. Tillsätt 7 dl vatten och grädde och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ soppan i kylen.
Ansa och strimla rädisorna. Är blasten fin är det gott att strimla några blad och blanda med rädisorna.
Lägg ut piadinabröden på en skärbräda. Smula osten och fördela den på bröden. Vik ihop bröden till halvmånar. Stek bröden i 1 tsk olja vardera tills de fått fin färg och osten har smält. Skär bröden i snibbar.
Servera blomkålssoppan med strimlade rädisor och piadinasnibbar.