Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
På sommaren kan det vara trevligt med kall soppa.
Börja med röran. Skala och skär rödlöken i halva ringar.
Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Rör så att sockret löser sig. Lägg i löken och låt löken och lagen svalna.
Fortsätt med soppan. Ansa och skär purjolöken i fina skivor. Fräs purjolöken i olivolja i en gryta, den ska bli mjuk men inte få färg.
Skär blomkålen i 2 centimeter breda skivor och tillsätt den i grytan tillsammans med mellangrädde, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka tills blomkålen är mjuk, det tar cirka 20 minuter.
Kör soppan slät med en stavmixer eller använd en matberedare. Låt soppan kallna i kylskåpet om du vill servera den kall.
Ta upp hälften av rödlöken ur sin lag och skär den i små bitar. Blanda rödlök, gräslök, Philadelphiaost och crème fraiche till en röra. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med en klick av Philadelphia- och picklade rödlöksröran.
Servera gärna soppan i muggar eller glas. Garnera med resten av rödlöken och lite finklippt gräslök.
Recept från Mitt kök