Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Restaurang Buljong i Lund bjuder här på sitt goda sopprecept. Blomkålssoppan med krasse och syrad grädde blir allra bäst om den mixas precis före servering. Då blir den skummig.
Sjud alla ingredienserna till buljongen i cirka 1 1/2 timme. Skumma några gånger. Sila buljongen och släng bort skrov med mera.
Ansa blomkålen och skär den i bitar, skala och hacka lök och vitlök. Fräs i matolja utan att det tar färg.
Tillsätt vin, grädde och kycklingbuljong. Sjud tills blomkålen är mjuk. Mixa slät med stavmixer.
Smaka av med salt och nymald vitpeppar. Om soppan är för tunn, blanda majsenamjöl med lite kallt vatten och rör ner i soppan så tjocknar den lite.
Syrad grädde: 2 dl gräddfil får rinna av i ett kaffefilter ett dygn i kylskåp.
Toppas vid servering med krasse.
Recept från Mitt kök