Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålssoppa med kokosmjölk och currystekta kikärter

Recept på blomkålssoppa med kokosmjölk och currystekta kikärter. En krämig favoritsoppa med smak av både kokos och curry.

Blomkålssoppa med kokosmjölk och currystekta kikärterBlomkålssoppa med kokosmjölk och currystekta kikärterBlomkålssoppa med kokosmjölk och currystekta kikärter
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kgblomkål
  • 5 dlvatten
  • 1 förpkokosmjölk- (400 g)
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 1 förpkikärter- (390 g)
  • 1 tskcurry
  • 1 förpnaanbröd- små, (260 g, Santa Maria)
  • smör
  • salt

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i mindre bitar. Spara de späda gröna delarna av blasten och ca 1 dl små blomkålsbuketter. Skär blasten i små bitar.

  2. Koka kålen mjuk under lock i vattnet, ca 15 min. Häll på kokosmjölken och lägg i buljongtärningarna. Koka upp och mixa soppan slät med mixerstav.

  3. Häll av kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Stek kikärterna i 1 msk smör tillsammans med blast och buketter från blomkålen. Krydda med curry mot slutet av stekningen. Servera soppan med kikärterna och varma naanbröd.

Vad tyckte du om receptet?