Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 18g
Kolhydrater: 58g
Recept på blomkålssoppa med kokosmjölk och currystekta kikärter. En krämig favoritsoppa med smak av både kokos och curry.
Bryt blomkålen i mindre bitar. Spara de späda gröna delarna av blasten och ca 1 dl små blomkålsbuketter. Skär blasten i små bitar.
Koka kålen mjuk under lock i vattnet, ca 15 min. Häll på kokosmjölken och lägg i buljongtärningarna. Koka upp och mixa soppan slät med mixerstav.
Häll av kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Stek kikärterna i 1 msk smör tillsammans med blast och buketter från blomkålen. Krydda med curry mot slutet av stekningen. Servera soppan med kikärterna och varma naanbröd.