Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålssoppa med kallrökt lax och ägg

Blomkålssoppa är en supergod LCHF-rätt, som till och med serverats på en Nobelmiddag, så detta är rena festmaten. Den kallrökta laxen skänker sälta åt soppan.

Blomkålssoppa med kallrökt lax och ägg
Blomkålssoppa med kallrökt lax och ägg
Blomkålssoppa med kallrökt lax och ägg
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5blomkålshuvud
  • 5 dlgrönsaksbuljong
  • 2 dlvispgrädde
  • salt
  • svartpeppar- malen

Tillbehör

  • 4kallrökt lax
  • 4ägg- kokta i 7 minuter
  • flingsalt
  • oregano- färsk
  • evcitronskal- finrivet

Gör så här

  1. Skär blomkålen i bitar. Koka bitarna under lock i buljongen tills de är mjuka (spara några små buketter).

  2. Häll på grädden. Mixa med en mixerstav och koka upp. Tillsätt eventuellt lite vatten.

  3. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servering: Lägg upp soppan i tallrikar. Lägg i de sparade blomkålsbuketterna och laxen. Halvera äggen och lägg i. Strö över flingsalt, malen svartpeppar och oregano.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök