Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bönor och blomkål ger bra näringsvärde. Servera soppan med ett krispigt vitlöksbrödsströssel av dagsgammalt bröd och smörgåskrasse, perfekt sätt att använda torrt bröd på.
Strössel: Smula eller skär brödet i små tärningar. Skala och skiva vitlöken. Bryn vitlök i 3 msk olja tills den fått färg. Ta upp och släng bort vitlöken. Stek brödsmulorna frasiga i vitlöksoljan.
Bryt blomkålen i buketter. Sjud dem mjuka i lättsaltat vatten i ca 8 min. Låt blomkålen rinna av men spara 2 dl av kokvattnet. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av.
Lägg blomkålen med kokspad, bönor, gräddfil, fond och citronsaft i en matberedare och mixa slätt. Tillsätt 7 dl vatten. Häll tillbaka soppan i grytan och värm den. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Blanda brödströsslet med klippt smörgåskrasse. Servera soppan med brödströssel, lite ringlad olja och peppar.